Visste ni att personer som lever med funktionsvariation nästan alltid tas för givet vara heterosexuella? Det är som att omgivningen tänker att det räcker med en normbrytning. ”Du lever med funktionsnedsättning – ska du vara gay också?"

Om det och annat pratade vi med Jack Lukkerz, sexolog och forskare, inför West Pride 2016.

 

West Pride firade 10 år i år och för att uppmärksamma Feministiskt initiativ Göteborgs programpunkt och festivalen i stort satte vi ihop ett kommunikationspaket med innehåll som flätades samman över alla kanaler.

Förutom Fi Göteborgs egen sajt använde vi en för ändamålet byggd guide som agerade hem för mycket av innehållet. West Prides eget programblad innehöll otroligt många roliga programpunkter, med evenemang över hela Göteborg. Vi tog fram en mindre, Fi-kurerad, guide som även innehöll tips på Göteborgsfavoriter i närheten av respektive evenemang – något för alla inresta gäster, tänkte vi.

 

Vi tog fram bilder för Instagram, Twitter och Facebook för att kunna publicera länkar till vår egenbyggda guide samt till Fi:s hemsida före och under West  Pride. Bilderna har en röd tråd i de pins som syns på närbilderna av olika klädesplagg. Normkreativa pins, så klart :)