coloplast.png

Coloplast: en far och en dotter om manlighet, normer, inkontinens och att våga prata om det

De flesta män som drabbas av inkontinens söker aldrig hjälp. Det vill medicinteknikföretaget Coloplast och contentbyrån Spoon Agency ändra på. Med kampanjen #hjälppappa uppmuntrades barn att våga prata med sina föräldrar om mer än bara vädret. För att säkra en normkritisk blick anlitades Hellbjörn Schedwin för att bidra med material. Här är resultatet.
 

Från uppdragsgivaren Spoon Agency:

”Intervjun med Hanna och Martin blev den mest trafikgenererande biten i vår kampanj. Den genererade nästan 3 500 klick till hemsidan och blev den mest besökta delen av Coloplasts hemsida i november.” 

 

 


Babybjörn: ”avla på en feminist” och andra tips från en småbarnsförälder som är trött på tips

Hellbjörn Schedwin vill alltid nyansera olika bilder. När Babybjörn frågade om vi ville skriva en krönika till deras föräldramagasin ”This is life” såg vi chansen att nyansera bilden av hur det kan vara att leva med små barn. Resultatet, som går att läsa här, blev en tipslista från en mamma som egentligen är väldigt, väldigt trött på tips.
 

Kommentarer på artikeln, saxat från Facebook:

Fantastiskt skrivet! Bra tips till en som avskyr alla tips😆😆👊

Så himla bra skrivet! Och tips som många kan ta del av. 👊


Mycket, mycket bra.👊

BB1.png

 
ukk-magazine.jpg

Uppsala Konsert & Kongress anlitade Hellbjörn Schedwin för att intervjua Amanda Bergman till UKK:s programtidning.

Amanda, som tidigare gått under namnen Hajen och Idiot Wind, hade precis tagit en paus från Amason och var på väg ut i Europa för att turnera med första soloalbumet Docks. Det blev ett samtal om meningen med livet, om att hylla svaghet och – såklart – om normer. Här kan du läsa artikeln.

Vi är fast i en starkhetsnorm. Det tror jag är dåligt för samhället.
— Amanda Bergman till Hellbjörn Schedwin