Personerna bakom namnen


Maria-liten.png

Maria Hellbjörn, skribent och strateg

”Det tog mig tio år av jobb i mediabranschen för att fatta vikten av att ta ansvar för det som skickas ut. Bättre sent än aldrig!

Så här: de budskap vi reklammänniskor ger ifrån oss påverkar bilden av vad som är normalt, vilket i sin tur påverkar hur mycket makt olika personer får.

Jag vill jobba med normkreativ kommunikation för att jag vill göra människor fria. Dessutom är det mycket roligare att kritisera normen än att följa den.

Jag är utbildad journalist och har jobbat med skrivande journalistik, press & PR-frågor, content marketing och reklam. Jag har bland andra arbetat med Husqvarna, Volvo Group, Volvo Aero, Stena Line och MTG.”

maria@hellbjornschedwin.se   |   +46 (0)706 82 33 73 

Kajsa Schedwin, formgivare och strateg

”Jag är den som alltid frågar efter poängen. ”Det måste finnas ett högre syfte med projektet än att bara göra mer business”, kan det låta.

Med andra ord: har inte vi som har det bra ett ansvar att försöka göra världen lite bättre för alla?

Jag vill arbeta normkreativt för jag ser det som nyckeln till ett mer inkluderande samhälle. Jag jobbar gärna med HBTQ-frågor.

Jag har en bakgrund inom reklambyråvärlden där jag som kreativ chef ansvarat för globala digitala projekt med tillhörande varumärkespositionering. Bland mina tidigare kunder finns SCA, Göteborgs Stad, Majblomman, E.ON, Lindex, Swedbank, Volvo Cars och Feministiskt Initiativ.”

kajsa@hellbjornschedwin.se   |   +46(0) 70 235 11 91