Starka fakTa

"Nej, kvinnor älskar inte lägre lön."

Arbetslivet i Sverige är vare sig jämställt eller jämlikt. Det vill Feministiskt initiativ ändra på genom att belysa negativa normer  och driva en politik som jämnar ut orättvisor. Vår uppgift är att sprida ordet om F!s politik och inför en av deras föreläsningar på temat arbetsmarknadspolitik tog vi fram en film med starka fakta. Filmen fick stor spridning även utanför partiets kanaler. 

 

 
 

Valkampanj för F!

”Här är fyra budskap. Hur når vi ut med dem?” Så lät det när vi inledde samarbetet med Feministiskt initiativ inför kommunvalet i Göteborg 2014.

Efter en målgrupps- och konkurrensanalys skred vi till verket. Resultatet blev ett iögonfallande kampanjmaterial som slog igenom. I ett hav av klassiska valaffischer med politikerfotografier stack F!s planscher ut i mängden med det illustrerade grafiska manéret, färgsättningen och de koncisa budskapen. Vi skalade ner de grafiska elementen och anpassade dem till sociala medier där de fick stor spridning även utanför F!s egna kanaler.  

 

När valet var över hade F! Göteborg tagit tre platser i kommunfullmäktige. 

 
Hellbjörn Schedwin har en gedigen förmåga att lyssna in och hantera specifika förutsättningar och samtidigt självständigt utmana med idéer om hur organisationen kan ta flera steg framåt.
— Veronica Svärd, säkerhetspolitisk talesperson i Feministiskt initiativs skuggriksdagsgrupp och doktorand i socialt arbete
Fi-illar.jpg
SoMe.jpg