F!


Valkampanj 2018

First we take fullmäktige, then we take kommunstyrelsen. 

Hellbjörn Schedwin är Feministiskt initiativ Göteborgs fullservice-byrå under valåret 2018. Det innebär att vi arbetar strategiskt med målgruppsanpassade valkampanjer, reaktiv kommunikation över alla kanaler samt press- och PR-arbete. 

Vi skapar själva allt innehåll. Från broschyrer och valstugeinramning till annonser, digitala kampanjer, videoinnehåll, fotografi, debattartiklar och pressreleaser.

Vad vi gör

➝ Målgruppsanalys

➝ Strategi

➝ Valkampanjmaterial (copywriting, design, fotografering, videoproduktion)

➝ Press- och PR-arbete

➝ Medieträning

 


F!FLIX

Feministiskt initiativ är det parti i Göteborgs kommunfullmäktige med flest följare i sociala medier. 

Vi skapade filmserien F!FLIX för att på ett snabbt och aptitligt vis kunna nå ut till följarskaran med viktig information och kommunikation. 

Vad vi gjorde

➝ Manus

➝ Inspelning

➝ Klippning och ljudläggning

➝ Eftereffekter

Nathalie Bödtker-Lund, tidigare ordförande för Fi Göteborg, om att engagera sig i styrelsen. 

Stina Svensson, gruppledare för Fi Göteborg, om att göra politisk förändring av #metoo.  

Stina Svensson, gruppledare för Fi Göteborg, i ett klipp med syfte att få fler att nominera sig till kandidatlistan inför kommunvalet 2018.Valkampanj 2014 

”Här är fyra budskap. Hur når vi ut med dem?” Så lät det när vi inledde samarbetet med Feministiskt initiativ inför kommunvalet i Göteborg 2014.

Efter en målgrupps- och konkurrensanalys skred vi till verket. Resultatet blev ett iögonfallande kampanjmaterial som slog igenom. I ett hav av klassiska valaffischer med politikerfotografier stack F!s planscher ut i mängden med det illustrerade grafiska manéret, färgsättningen och de koncisa budskapen. Vi skalade ner de grafiska elementen och anpassade dem till sociala medier där de fick stor spridning även utanför F!s egna kanaler.

När valet var över hade F! Göteborg tagit tre platser i kommunfullmäktige. 

Vad vi gjorde

➝ Målgruppsanalys

➝ Strategi

➝ Valkampanjmaterial (copywriting, design)


Feministiskt initiativ Göteborgs valaffischer 2014. 

Om kollektivtrafik och arbetstidsförkortning.

“Hellbjörn Schedwin har en gedigen förmåga att lyssna in och hantera specifika förutsättningar och samtidigt självständigt utmana med idéer om hur organisationen kan ta flera steg framåt.”

Veronica Svärd, säkerhetspolitisk talesperson i Feministiskt initiativs skuggriksdagsgrupp och doktorand i socialt arbete

•    •    •

Using Format