Föreläsning & undervisning

Hellbjörn Schedwin som talare, handledare och moderatorer

Vi föreläser regelbundet för offentliga verksamheter, företag och andra reklambyråer som är intresserade av vår metod för framtidssäkrad och hållbar kommunikation. Vi anlitas också som utbildare och handledare på skolor och reklamutbildningar för att förbereda de som är unga i dag på vad de har att vänta av yrkeslivet.Jämställd kommunikation driver lönsamhet

För andra året i rad är Hellbjörn Schedwin inbjudna till Nordens största jämställdhetskonferens Forum Jämställdhet. 2020 håller vi brandtal om hur jämställd kommunikation kan driva klimatmässig hållbarhet. Läs mer

She did not. Just. Say. That. 

Creative Mornings är en serie frukostföreläsningar som äger rum en gång i månaden i 168 städer världen över. Månadens tema är samma i alla länder och när vi blev inbjudna att hålla låda i konserthuset i Göteborg var temat tabu. Vi pratade om snippor som spricker, rasister i maktpositioner, reklambranschens feghet vad gäller att utmana normer och hur allting hänger ihop.  


 


Politikerveckan i Almedalen

De sociala kanalerna hos insamlingsorganisationer väcker känslor. Så kallat katastrof-content orsakar högt empatipåslag. Men hur ska man göra för att empatin som väcks blir en konvertering och i förlängningen en givare?

Om det handlade Läkarmissionens seminarium "Kan vi rädda världen med likes" under Almedalsveckan 2016. Förutom Läkarmissionen deltog Rädda Barnen och Plan International. Hellbjörn Schedwin modererade. 

Filmsektionen på Way out west

Den uppmärksammade dokumentärfilmen GUDRUN, av regissören Hampus Linder, premiärvisades under Way out west i augusti 2018. Hellbjörn Schedwin modererade samtalet mellan Gudrun Schyman, filmens huvudperson och regissören.

I samarbete med det nordiska dokumentärfilmsnätverket Doc Lounge.

Göteborg i förändring

Under 10-talet och fram till 2030 någon gång ska Göteborg växa med ett helt Halmstad, invånarmässigt. Det byggs skyskrapor, linbanor, Västlänkar och staden är i en otrolig förändring. 

När Göteborgs stads skola för högre yrkesutbildning – YRGO – anordnade en framtidsdag om utvecklingen av Göteborg bjöds Hellbjörn Schedwin in för att påminna om vikten av en normkritisk analys vid stadsplanering.

 


Undervisning

Vi föreläser och undervisar om normkritik och normkreativ kommunikation för alla typer av elever: från barn i grundskolan upp till studenter på eftergymnasiala utbildningar. Vi skräddarsyr också föreläsningar och workshops för andra reklambyråer och arbetsplatser.


Boka oss

Hör av dig om du vill att vi kommer och föreläser, diskuterar, undervisar eller modererar hos dig. 

•    •    •

Using Format