Tjejjouren Väst


Appen Stella

Stödet för unga som mår dåligt och går i suicidtankar är otillräckligt. Därför skapade vi tillsammans med Tjejjouren Väst stödappen Stella – ett digitalt verktyg som tar vid där samhället inte räcker till.

Innehållet i appen Stella är grundat i en rigorös behovsanalys sprungen ur en målgruppsundersökning där 600 tjejer och ickebinära satt ord på hur de mår, hur de tar till sig information och vad de saknar och behöver i dag. Arbetet har skett i nära samarbete med psykologer, kuratorer och andra experter och allt innehåll har trycktestats i målgruppen. I appen får användaren ta till sig forskningsbaserad information, föra dagbok, göra övningar som hjälper vid ångest och stress samt möjlighet att chatta med en vuxen som lyssnar.

Vad vi gjorde

➝ Analys + strategi

➝ UX design + UI design

➝ Innehållsproduktion

➝ Lanseringsvideos


Stoppa tjejhatet

Vi skapade den ambulerande kampanjen Stoppa Tjejhatet. Baserat på våra insikter om den stora mängden föreläsningar, panelsamtal och seminarier som äger rum under politikerveckan valde vi att göra något som skulle vara svårt att värja sig mot, känslomässigt. Dessutom behövde vi skapa något som Tjejjouren kunde bära med sig för att fysiskt närma sig målgruppen på området, då vi inte hade en konkret plats att verka vid. Resultatet blev den ambulerande kampanjen Stoppa Tjejhatet. Vi lät transkribera verkliga berättelser från stödchatten som röstskådespelare läste in som ljudupptagningar. Besökare i Almedalen fick sedan testa sig själva på temat ”Hur mycket tjejhat tål du?” genom att lyssna på berättelserna i hörlurar som Tjejjouren Väst gick runt med på området. Vi kompletterade den ambulerande kampanjen med en kampanjsajt med mer information om den ökade ohälsan och vad Tjejjouren Väst gör samt merchandise i form av t-shirts och pins med budskapet Stoppa Tjejhatet. Vi tog också fram ett PR-utskick till relevanta medier.

Vad vi gjorde

➝ Analys + strategi

➝ UX design + UI design

➝ Innehållsproduktion

➝ Produktdesign

➝ Videoproduktion

➝ Audioproduktion8 mars

Grattis på Internationella kvinnodagen? 

Nej, 8 mars är inget att fira. Med tanke på den explosiva ökningen av unga människor som hör av sig till Tjejjouren Väst med suicidtankar ville organisationen uppmärksamma att de som i morgon kommer att kallas kvinnor mår allt sämre i dag. 

Vi tog fram en video, pressrelease och sociala medier-kampanj med syfte att öka kännedomen om Tjejjouren Väst och deras livsviktiga arbete. 

Vad vi gjorde

➝ Analys + strategi

➝ Pressrelease

➝ Video

➝ Innehåll till sociala medier (design och copywriting)

"Nej, vi firar inte 8 mars, men vi pratar gärna om psykisk ohälsa hos unga."


Ny grafisk identitet och digital närvaro 

I augusti 2018 lanserades nya tjejjouren.se. Där kan stödsökande chatta med jourhavande volontärer. Det en inkluderande webbsida med Talande Webb integrerat.

Webbsidan bygger helt på Tjejjourens Västs nya grafiska identitet. Hellbjörn Schedwin stod för strategi och design.

Vad vi gjorde

➝ Analys + strategi

➝ UX

➝ Design + innehåll

➝ Innehåll till sociala medier (design och copywriting)

➝ Implementering + utrullning


Iögonfallande julkampanj

Till skillnad från kommunala verksamheter, som har anmälningsplikt, kan man som stödsökande till Tjejjouren Väst vara helt anonym. Många som hör av sig till Tjejjouren väst upplever att de inte har någon annan att prata med om sina upplevelser. 

Ja, incest sker i Onsala också. Det sker överallt. 

 

Spårvagnskommunikation

Spårvagnskommunikation

"Genom att sätta ord på föreningens idé och vision, hela tiden med ett normkritiskt perspektiv och värdegrunden i centrum, har Hellbjörn Schedwin lyft Tjejjouren väst till nya höjder. Samarbetet är både roligt och enkelt, resultatet både smart och snyggt."
Mikaela Nissén, verksamhetsansvarig Tjejjouren väst

Using Format