Tjejjouren Väst


Appen Stella

Stödet för unga som mår dåligt och går i suicidtankar är otillräckligt. Därför skapade vi tillsammans med Tjejjouren Väst stödappen Stella – ett digitalt verktyg som tar vid där samhället inte räcker till.

Innehållet i appen Stella är grundat i en rigorös behovsanalys sprungen ur en målgruppsundersökning där 600 tjejer och ickebinära satt ord på hur de mår, hur de tar till sig information och vad de saknar och behöver i dag. Arbetet har skett i nära samarbete med psykologer, kuratorer och andra experter och allt innehåll har trycktestats i målgruppen. I appen får användaren ta till sig forskningsbaserad information, föra dagbok, göra övningar som hjälper vid ångest och stress samt möjlighet att chatta med en vuxen som lyssnar.

Vad vi gjorde

➝ Analys + strategi

➝ UX design + UI design

➝ Innehållsproduktion

➝ Lanseringsvideos8 mars

Grattis på Internationella kvinnodagen? 

Nej, 8 mars är inget att fira. Med tanke på den explosiva ökningen av unga människor som hör av sig till Tjejjouren Väst med suicidtankar ville organisationen uppmärksamma att de som i morgon kommer att kallas kvinnor mår allt sämre i dag. 

Vi tog fram en video, pressrelease och sociala medier-kampanj med syfte att öka kännedomen om Tjejjouren Väst och deras livsviktiga arbete. 

Vad vi gjorde

➝ Analys + strategi

➝ Pressrelease

➝ Video

➝ Innehåll till sociala medier (design och copywriting)

"Nej, vi firar inte 8 mars, men vi pratar gärna om psykisk ohälsa hos unga."


Ny grafisk identitet och digital närvaro 

I augusti 2018 lanserades nya tjejjouren.se. Där kan stödsökande chatta med jourhavande volontärer. Det en inkluderande webbsida med Talande Webb integrerat.

Webbsidan bygger helt på Tjejjourens Västs nya grafiska identitet. Hellbjörn Schedwin stod för strategi och design.

Vad vi gjorde

➝ Analys + strategi

➝ UX

➝ Design + innehåll

➝ Innehåll till sociala medier (design och copywriting)

➝ Implementering + utrullning


Iögonfallande julkampanj

Till skillnad från kommunala verksamheter, som har anmälningsplikt, kan man som stödsökande till Tjejjouren Väst vara helt anonym. Många som hör av sig till Tjejjouren väst upplever att de inte har någon annan att prata med om sina upplevelser. 

Ja, incest sker i Onsala också. Det sker överallt. 

 

Spårvagnskommunikation

Spårvagnskommunikation

"Genom att sätta ord på föreningens idé och vision, hela tiden med ett normkritiskt perspektiv och värdegrunden i centrum, har Hellbjörn Schedwin lyft Tjejjouren väst till nya höjder. Samarbetet är både roligt och enkelt, resultatet både smart och snyggt."
Mikaela Nissén, verksamhetsansvarig Tjejjouren väst

Using Format